Betting på hög nivå

Arbitrage betting

Om du älskar betting och spel har du säkert någon gång hört talas om arbitrage betting. Till skillnad från många andra casino-spel och betting-metoder så är arbitrage betting relativt säkert, och du är nästan alltid garanterad vinst om utförandet sker på rätt sätt. Principen är rätt enkel; spelaren kollar upp odds hos olika betting-företag inför, exempelvis, ett specifikt sportevent. Om det finns relativt stora skillnader i oddsen mellan de två olika bookmakersena, kan spelaren utnyttja detta till sin fördel. Istället för att chansa och satsa pengar på den utgång som spelaren ser som mest trolig, kan spelaren lägga en insats på alla möjliga scenarion med insatser som korresponderar mot bookmakerns olikt satta odds. Oavsett hur spelet slutar kommer spelaren gå hem med en vinst, då oddsen är beräknade på ett sådant sätt att man vinner mer för den ena insatsen från den ena bookmakern och vice versa.
Trots den stensäkra metoden till vinst finns det ett antal faktorer kring spelet som helt kan förändra spelarens situation. Den största svårigheten är oftast tidspressen. På online-spel ändras oddsen snabbt ju fler det är som spelar på oddsen, och beroende på hur spelet fortskrider. Spelaren har i de flesta fall endast runt 15 minuter på sig att hitta arbitrage möjligheter och utnyttja dem snabbt innan oddsen ändras. Skulle spelaren misslyckats med att satsa på rätt odds ändras situationen från en säker vinst till riskfyllt spelande. Dessutom är inte så många betting-företag eller bookmakers särskilt positivt inställda till arbitrage betting och gör därmed allt i deras makt för att hindra spelare från att utnyttja deras odds till sin fördel. De har möjlighet att stänga ner konton där spelaren misstänks spela via arbitrage betting eller helt enkelt avsluta ett odds helt, vilket lämnar spelaren i samma riskzon att förlora som alla andra. En sista, men ändå mycket viktig faktor, är att spelaren måste vara säker på att spela via rätt betting-sidor då det finns bedragare som skapar arbitrage möjligheter för att locka till sig spelare. Efter att en spelare har nappat behöver de uppge ID-information och kreditkortsdetaljer, vilket är relativt vanligt för spelsajter, varav de som har skapat sidan kan ta sig in på spelarens konto för att sedan tömma det.
Bortsett från dessa motgångar vad gäller arbitrage-betting, finns det ofta många möjligheter till den här typen av betting på marknaden. Skapar spelaren ständigt nya konton hos olika betting-företag finns dessutom en stor chans att få bra välkomsterbjudanden, vilket kan höja vinsterna markant när man spelar som ny spelare hos flera olika företag samtidigt. Vinsterna kan lätt komma upp i tusentalskronor för spelaren som vet hur man snabbt och effektivt satsar på rätt odds och är väl insatt i hur man får många specialerbjudanden.